Prima pagină > Esee > Secolul XXI – relaţia părinţi-copii

Secolul XXI – relaţia părinţi-copii

Septembrie 5, 2011 Lasă un comentariu Go to comments

Părinţii sunt cei care ne-au dat viaţă, ne-au crescut şi au grijă de noi in continuare, iubindu-ne mult, chiar dacă uneori ei nu ne arată acst lucru care este foarte important pentru copil. Fără dragostea părintească, mai ales fără cea maternă, este imposibil ca omul să fie educat corect. Dragostea unei mame faţă de copil, comunicarea intre mamă şi copil nu pot fi inlocuite cu nimic altceva.

Cînd copiii ajung la virsta adolescenţei ei nu mai comunică la fel ca înainte cu părinţii lorl. Ei preferă să-şi petreacă timpul cu prietenii lor , deoarece cînd ei vin acasă se ciocnesc cu conflicte. Acestea apar ca rezultat al comportării adolescentului. Părinţilor nu le place că ei vin tîrziu acasă, stilul lor de imbrăcăminte sau coafura „modernă”. Opiniile lor sunt total diferite. Lumea progresează meru, apar tehnologi, termeni noi, iar părnţii trăiesc cu timpurile care erau acum 30-40 de ani in urmă. Ei nu-şi dau seama cît de important este acum să ai un telefon mobil modern, perechea „adecvată” de adidaşi sau care este „adevărata” muzică rock. Se enervează că noi cheltuim bani mulţi uneori pe lucruri nesemnificative.

Eu cred că unii părniţi nu doresc să ne inţeleagă. Dar oricum, ei sunt familia noastră şi unicii din lume care ne doresc tot binele. Noi trebuie să-i iubim la fel de mult cum ei pe noi şi să ascultăm uneori de sfatul lor pentru că ei sunt mai înţelepţi şi cu mai multă experienţă de viaţă.

Aveţi grijă de părinţii voştri, şi măcar din cînd in cînd spuneţi-le că îi iubiţi!

Anunțuri
Categorii:Esee
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: