Prima pagină > Esee > Familia este baza societăţii

Familia este baza societăţii

Se spune că familia este  baza societăţii şi aceasta poate fi dovedit prin faptul că oriunde in lume fiecare societate este struturată in acelaşi mod. Un bărbat şi o femeie se căsătoresc şi formează o famili. Acest proces este repetat de multe ori formând familii multe care formează sate, regiuni, şi desigur, ţări. Când se unesc mai multe ţări se formează continentul, iar toate continentele formează lumea. Fundamentul acestui intreg proces este familia.

Ca oameni, noi sintem creaţi cu necesitatea de a avedea lucruri, modele ilustrate care sunt importante in vieţile noastre, ami ales realţaia de dragoste dintre copii şi părinţii lor. Fiind copii noi invăţăm totul privind exemplele altora, ca de exemplu cum mănâncă sau cum merge. Familia funcţionează in acelaşi mod. De exemplu, copiii care au văzut că părinţii lor beau alcool sau arătând violenţă unul faţă de altul, practică aceleaşi activităţi in majoritatea cazurilor.

Rolul familie este de af un model astfel incit alţii in societate să poată lucra la înălţarea (sufletească) a societăţii.

Un alt rol al familiei este de a arăta nevoia unei dragoste model intre soţ şi soţie. Este nevoie mare de astfel de model in societate pentru că in majoritatea cazurilor este lipsă de familii modele şi indivizi care să vadă şi să imite. Dacă aceste principii ar fi aplicate, atunci societatea s-ar schimba radical in mai bine dând oamenilor fericire generaţiilor viitoare.

Pe parcursul multor ani in istorie in timp ce valorile morale sunt decăzute, familia trebuie să iubească valorile morale trăind conform lor şi promovându-le prin societate. Sunt multe valori care ar putea fi scrise, dar ne vom concentra la cele care sunt subiecte feirbinţi in ziua de azi: imoralitaea sexuală, homosexualitatea, şi avortul.

Familia trebuie să fie un model şi să demonstreze faptul că relaţia sexuală trebuie să aibă loc doar in căsătoria dintre un soţ şi o soţie. Mamele şi taţii trebuie să-i inveţe pe copii despre importanţa virginităţii pină la căsătorie. Familia trebuie să promoveze căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi orice alt tip de relaţie sau căsătorie este dăunător şi periculos. Familiile trebuie să descurajeze avortul pentru că acesta ia vieţi inocente.

Deci, societatea are un rol decisiv având capacitatea şi responsabilitatea de a schimba intreaga societate prin exemplul ei pozitiv. Părinţii trebuie să-şi arate dragostea faţă de copiii lor petrecând timpul impreună cu ei şi construind relaţii intime, personale. Pentru a-şi indeplini rolul ei in societate, familia va educa copiii in valori morale astfel incât ei să crească şi să transmită aceste valori generaţiilor viitoare făcând societatea un loc sigur şi fericit pentru toţi oamenii ca să trăiască şi să se bucure.

Reclame
Categorii:Esee
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: