Prima pagină > Esee > Mama

Mama

Mama! Ce cuvânt înălţător! Primul nostru cuvânt! Ce sentiment de dragost ne învăluie sufletul şi  un chip sfânt ce ne apare în faţa ochilor atunci când il rostim! O privire caldă şi ocrotitoare ne urmăreşte fiecare pas al vieţii, făcând-o astfel sigură pentru noi să sorbim fără grijă din pântecul ei fermecat, cu sufletul împăcat şi cu siguranţa că orice greşeală va fi imediat îndreptată.

Atunci când ne simţim nesiguri, când ne este frică şi nu avem lângă noi ajutor de nădejde, când ne este foame, când ne este grig, când simţim nevoia ca cineva să ne îngrijească rănile sufleteşti şi trupeşti,când avem nevoie de ocrotire şi de iubire, când suntem singuri … şi ne este teamă, vrem ca lângă noi să se afle mama să ne ocrotească şi să ne ofere ceea ce numaai ea poate în modul cel mai sincer şi mai curat: dragostea. Orice frunză se află ocrotită în compacul ei, orice rază doreşte să ştie că soarele o are în grijă, cum orice copil ăşi doreşte mama alături.

Mama este fiinţa căreia îi suntem datori cu un respect profund, căreia îi mulţumim pentru faptul că ne-a adus pe lume şi, că alături de Dumnezeu, a contribuit la existenţa noastră, dăruindu-ne cel mai frumos cadou pe care îl putem primi cu inima deschisă: viaţa. Tot ceea ce avem şi tot ceea ce vom avea, viitorul, prezentul şi trecutul îl datorăm mamei, celui mai bun prieten pe care il avem alături in clipele grele.

Primul zimbet, primul pas, primul cuvint, o carte de poveşti frumoase, copilăria cu toate tainele ei sunt strins legate de aceeaşi persoană care descrisă cu ajutorul cuvintelor pare ireală. Ochii ca nişte lumânări sclipitoare, gura ca un trandafir impodobit, zimbetul ca un curcubeu după o ploaie caldă de vară alcătuiesc figura drăguţă a mamei.

Orice copil vede în mam lui o fiinţă măreaţă, fără de păcat, puternică precum o stincă in marea învolburată şi totuşi, in acelaşi timp, o fire blândă, o zână ce a coborât din tărâmul basmelor pentru a fi alături de noi.

Anunțuri
Categorii:Esee
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: